JOHANNA EISENE - LIFE OF ART

Att pröva sina vingar till drömmarnas land

Insnöad i text

 

 

Hej, ni underbara följare :)

Jag håller på med inläsningen till ljudfiler av manus 2. Det har gått väldigt bra och jag har kommit lite mer än halvägs. Däremot gör ett projekt som detta att jag blir lite låst på en sak. Jag har svårt att lägga fokuseringen på annat, som illustrationerna tillexempel. Eftersom jag inte har en bråskande deadline på bilderna låter jag  manusen få övertaget (kanske lite för lätt). Men snart så är det klart, då vet jag med erfarenhet att jag kommer sitta och teckna i flera timmar framöver :P ;)

Manusen för mina tänkta barnböcker tar allt störra plats i mitt huvud, så jag kommer nog snart att börja lägga mer tid där också. Nu när våren närmar sig med stora kliv, tar idéerna för all husgöra upp en del plats där uppe i knoppen någon stans ... hehe. Så mycket jag vill göra. Saker som vi redan har planerade och som då ska göras och så allting nytt som ploppar upp titt som tätt.

Jag antar att det gäller att hitta sina prioringeringar för allt detta. Göra varje sak på den tid det passar som bäst. Plantera blommor och träd kan man ju tillexempel enbart göra under vissa veckor - ja, om man nu vill att växterna ska må som bäst. Då får man tillexempel prioritera dem, just då och skriva/teckna vid pauser eller till kvällen. Sedan har jag lärt mig att det gäller att verkligen se till att få vissa saker gjorda och inte låta de vänta i dagar som blir till veckor och sedan månader eller till och med till år ... Sådant beteende sliter för mycket på hjärnan. Bättre att försöka ta tag i det direkt och göra det så bra det bara går på den tiden det tar - men utan att skjuta upp det. Man vinner på det i längden eftersom varje litet tryck på hjärnan och en liten del av vikten över axlarna släpper för varje sak man bockar av, och så kan man med gott samvete lägga saker på annat som man kanske tycker är roligare,, som att skriva tillexmepel :) (I stället för att välja att skriva och samtidigt veta att man har miljoner med saker man måste ta tag i ...). För mig, känns det mer som en belöning när jag kan skriva eller teckna med "gott samvete". Det känns bra.

 

Tack för i dag!

Ha det färgglatt :)

 

 

 

 

15 mar 2017