JOHANNA EISENE - LIFE OF ART

Att pröva sina vingar till drömmarnas land

kärlek och hus

 

Hej ni underbara läsare!

Killen som lämnade mig innan flytt har kommit tillbaka. Blandade känslor i början – jag var ju så jäklans arg. Jag hade aldrig känt en sådan ilska tidigare, som när han lämnade mig på det där sättet. Dock ska han ha en eloge att han tog modet till sig och vågade komma fram ur mörkret och trotsa ”tjuren”. Men för att göra en sjukt galen och invecklad story kort, så har jag låtit han tala. Jag har haft ständiga ”förhör” för att få min egen bild och uppfattning av situationen. Både ur hans och min vinkel. Jag valde att dejta honom på nytt och ge honom chansen att börja bevisa hans så nu ”välvalda” ord. Men jag gav honom också chansen för min egen skull. Innan han valde att lämna förhållandet ville jag leva resten av mitt liv med honom – det vill jag fortfarande. Att han lämnade förhållandet kom som en chock, helt oväntat. Lika så när/att han valde att komma tillbaka. Så inte nog med att jag behövde släppa taget om ilskan, behövde chocken lägga sig. Det tog ett tag att smälta allt nytt, och gammalt … Men nu med facit i hand verkar han ha behövt det där uppehållet eftersom han verkligen ser mig nu. Han behövde antagligen kolla om gräset var grönare på andra sidan tills han förstod att han redan var där. Det var en depression som drog honom ifrån mig och manipulativa drag från annat håll. Det var, och fortfarande är, extremt jobbigt att det behövde ske. Men nu vet han. Nu vet han exakt vad han vill, vad han känner och hur han vill leva sitt liv. Så förhoppningsvis är det här något som endast gjort oss starkare.

Med andra ord så flyttar jag in i huset vi köpte ihop! Han hade redan flyttat in. Visst känns det lite fel att komma nu såhär i efterhand. Men det är bara en känsla. En känsla jag kan omvandla och bearbeta. Jag känner att jag själv vuxit otroligt mycket av det som hänt. Bland annat med tanke på hur jag sett och ser på saken. Hur jag agerat. Jag är riktigt stolt över mig själv. Och skulle det inte fungera är jag skyldig mig själv den här chansen. Men han vet, att just den här chansen, är den enda han får. Fortsätter han som han gör nu kommer vi gräva våra gravar ihop (leva livet ut ihop), för just nu känns det så jäklans bra. Skrämmande och lite overkligt, men bra. Så jävla bra.

Jag har ju alltid velat bo i hus och blev så glad när han också ville det. Jag såg så himla mycket fram emot att få ”designa” i huset och fixa i en egen trädgård. Ja allt som har med hus att göra. Ris som ros jobb. Allt. Så lite glad blev jag när jag fick veta att han inte hade gjort allt för mycket på/i huset medan han själv flyttade in där. Jag menar, jag vill ju också vara med på ett hörn! Och det han hade gjort med väggar och så, var faktiskt rätt okej. Och allt som skapade dålig energi slängdes(och ska slängas) ut; några sängar, ett badkar, ljushållare och lite annat smått. Medan han väntade på hur jag skulle göra, om jag vågade ge honom en chans till ( jag var ju rätt sårad) så gjorde han ingenting på huset alls. Och nu när jag är tillbaka så gör vi allt ihop. Å det är så kul! Precis som jag vill ha det. Precis som det var tänkt från början. Jag hoppas så att det här kommer hålla livet ut – jag vill inget annat.

Så nu med detta sagt, tar jag ju hemsidan vartefter jag ger det tid. Lika så med manusen. Nu har jag packat (har fortfarande lite kvar). Sedan ska allt upp i huset. Även sambos grejer ska ju packas upp och han har fortfarande förråd med saker att tömma/ta till huset. Sedan har vi projekt gällande huset som måste genomföras. Några viktigare än andra. Kul, men lite andra prioriteringar framöver kommer behöva göras.

 

ÅÅåå jag tänker fortfarande på det här med att börja blogga. Skriva om hur det är att ta hand om sitt första hus. Vardagliga saker. Längtan efter barn. Mina osynliga sjukdomar. Ja allt som kretsar kring mig och min vardag. Får se om jag tar detta tänkande till handling någon gång =) Bloggande kräver ju lite mer bearbetning än vad min hemsida gör, som mer fungerar som en portfolio. ;)

Nej, nu måste jag laga middag. Varit barnvakt åt min mosters två underbara ungar. De blev nyss hämtade så dags att få lite gjort!

 

Ta hand om er!

Massor av kramar skickar jag er :)

 

(skrev inlägget 18:00 men lägger upp det nu, 22:00 – bra där) :P

17 apr 2016