JOHANNA EISENE - LIFE OF ART

Att pröva sina vingar till drömmarnas land

Manus: Tidigare inlägg

 

 

 

(Obeserva att utklippen ni får läsa från mitt manus inte är redigerade och är oftast skrivna på ett annat sätt i själva "boken", då det blir lite konstigt när jag klipper ut och klistrar in de olika delarna... Om ni tycker ngt ser konstigt ut så är det förklaringen! Dessutom klipper jag ut så att inte allt för mycket avslöjas av det jag skrivit...Det kan även förkomma diverse stav-skriv/meningsfel då manuset som sagt inte är klar och är fram tills den dagen ständigt under redigering!)         ;)

INLÄGG 25 APRIL 2012:

Jag har äntligen tagit mig modet till fånga och börjat skriva på mitt första manus!

Jag har haft själva idén sen 2009, börjat skriva men lagt av, gång på gång. Jag hade aldrig motivationen som jag har nu. Jag hade inte heller en färdig plan utan öppnade bara upp en ny sida och började skriva. Jag gav upp bokskrivandet efter mina misslyckanden och började istället att spela upp "fantasi-världar/historier" i mina tankar varje gång jag var ute på promenad. Speciellt på långpromenaderna med min hund. Jag spelade upp mina världar/historier om och om igen, vart jag än var på väg någonstans. Så länge jag hade musik i öronen började hjärnverksamheten att arbeta. Tillslut slöt sig mina historier och världar samman och bildade en otrolig bra, passande helhet. Nu hade jag enbart den världen, den historien och började bygga mina karaktärer och händelser därefter. Till en början var det mest en kul grej, men med tiden märkte jag att jag mindes varje detalj jag tänkt och hade flera händelseförlopp klara i mina tankar-jag såg allt framför mig som om det hände på riktigt eller som om det vore en film. Det här kan ju faktiskt bli en bok, minns jag att jag tänkte. Därifrån började mitt nya projekt på riktigt och jag satte upp mål. Mitt första mål var att göra klar all planering: fakta och händelseförlopp innan jag började skriva på manuset. 10 veckor senare hade jag nått mitt mål och jag var mycket nöjd med mitt resultat. Nu hade jag alla mina karaktärer, städer och miljöer nerskrivet. Jag hade uppdaterat alla händelseförlopp i punkter- mest för att ha något att gå efter trots att jag visste att ändringar nog skulle ske! Jag hade gjort två tankekartor - skissat upp mina karaktärer, så jag lättare kunde beskriva dem. Nu när jag hade allt de här kunde jag äntligen börja skriva utan att fastna på någon karaktär eller liknande. Mitt andra mål, det var att komma igång. -skriva en introduktion/prolog. Det var betydligt svårare än jag hade trott. Jag blev aldrig nöjd och det kändes bara fel, jag visste inte hur jag skulle få ihop det. Jag skrev flera sidor om och om igen som kastades bort. Tre gånger gjorde jag om introduktionen helt och den tredje versionen var helt annorlunda än mina tidigare försök. Magkänslan var bättre och nu gick det äntligen åt rätt håll. Jag visste att det skulle vara som svårast i början, att få ihop allting.-kap 0-5, därifrån sluter sig nämligen historien samman i en och samma tid. Det har gått upp och ner, otroligt jobbigt att stå på samma ställe en längre tid och trampa. Men jag har insett att det behövs ibland och desto noggrannare man är desto bättre blir din belöning i resultat :)

Med hjälp av mina 6 feedback-kontakter, har jag nu en introduktion och kap1-5 helt färdigskrivna.

(Men genomgång efter stavfel etc. är under process samtidigt som jag påbörjar kap6)

Manuset står än så länge mellan två titlar och än är det inte klart om boken kommer bli i två delar eller i en serie. 

Titel1: True Story -mitt oväntade öde.  Titel2: Moonrose -mitt oväntade öde.

Handling:

På olika platser i USA får vi lära vi känna Annabelle, hennes fem bästa vänner och alla dessa nya karaktärer som kommer in i hennes liv. Annabelle är nyss fyllda 25 och fått sin livs största chans på reklamföretaget hon jobbar på. Det hon aldrig kunnat ana var att motgångarna hon skulle få kommer från det förflutna och att hennes framtid står på spel. Historien tar oss tillbaka till början av tusentalet och sluts sedan samman till nutid för att fullfölja framtidens olika visioner. Annabelle ställs för otroliga livsavgörande val, vilka vägar kommer hon att ta -men framför allt kommer hon att lyckas utan att själv gå under, eller utan att stå ensam kvar...

Det här en är Drama-Fantasy *(urban fiction). -Det är vår vanliga värld men förutom olika människor kommer du möta "MIN VÄRLDS" varghundar, magiker, djurskiftare, vampyrer, älvor, änglar, mörker och ljus. Kanske även ett och annat helt nytt väsen...

Just nu är min målgrupp mellan 15 till 35år. Men åldern kan både tänkas sänkas och höjas efter färdigskrivet manus.

Här kan du smygtitta på några utklipp från kapitlerna.

Kapitel 1, kapitel 2, kapitel 3, kapitel 4 och kapitel 5.

 (pga. ny bearbetning har ändringar i vissa kapitel skett. Läs inlägg: 26/9 & 25/10)

INLÄGG 21 MAJ 2012:

Färdigt material till kapitel 6 och 7. Kapitel 8 är på god väg. Sen är det bara redigering, redigering och redigering som gäller tills jag känner mig nöjd och kan gå vidare med kapitel 9, 10 och 11. :) Så fort redigeringen är klar kommer jag att länka till några utklipp på de nya kapitlen som ni får tjuvkika på ;)

Jag har även bestämt huvudtitel nu som blev, Moonrose.

Det är underbart att sitta ute en heldag och bara skriva i denna sommarvärme! Precis lika mysigt som att sitta inne djupt försjunken i sin bok en regnig dag.  :)

Extra(snabb)inlägg på den 21 Maj 2012:

Jag tycker ni ska få chansen att lära känna mina karaktärer lite och delar därför med mig av indroduktionen/kap0.

Introduktion   *(den här delen är numera borta ur manuset, istället är det ett helt nytt första kapitel. Mer information finns i inlägg längre ner. --->26/9 & 15/10-13)

 

INLÄGG 26 JUNI 2012:

Nu är kapitel 6-8 färdigskrivna och redigerade en första gång! Jag har även kommit en bra bit på kapitel 9 :)

Här kan du smygtitta på några utklipp från kapitel 6-8.

Kapitel 6, kapitel 7 och kapitel 8.

 (pga. ny bearbetning har ändringar i vissa kapitel skett. Läs inlägg: 26/9 & 25/10)

 

INLÄGG 12 JUNI 2012:

Kom på att detta kanske vore kul att veta:

Berättelsen är baserad på mig själv, min familj och mina bästa vänner. Ingen av dem bär sitt riktiga namn, exakta utseende eller sin exakta livsstil/sysselsättningar & personlighet.

Berättelsen är baserad på mitt liv, mina drömmar och med hjälp av min vildaste fantasi. En blandning mellan sanning, överdrift och påhitt helt enkelt ;)

Berättelsen är baserad på min egen fantasivärld. Men även med dess mångfald av karaktär och med inspiration från bland annat;

True Blood, Twilight, Vampire Diaries, House of Night, Vampire Academy och andra magiska världar.

Övrigt: Jag har redigerat om introduktionen + kap 1-8 yttligare några gånger nu. Det blev en del ändringar. Helheten är ungefär densamma, så jag lägger inte upp några nya stycken av det som redan finns uppe. Men resultatet är betydligt bättre! Jag känner mig verkligen nöjd, vilket gör det roligare och lite lättare att skriva när torkan smyger sig på :)

Ps.

Jag har nog läst och redigerat kap 0-5 över ett 20-tal ggr... Och kap 6-8 kanskr runt 10...;p Men det behövs faktiskt! Inte bara för att jag gör nya ändringar ibland, utan för att jag uppdaterar mig själv. Trots att arbetet är mitt kan jag bli djup försjunken in i berättelsen, vilket ger mig mer inspiration och inlevelse! Här om dagen läste jag allt skrivit efter min senaste redigering. Jag stannade inte till någonstans för att ändra något. Jag skrattade under delarna som var roliga och jag grät under de som var sorgliga. Jag kände all smärta, vrede och besvikelse ihop med all kärlek, lycka och hopp. Hur sjukt det en låter... Så trollband jag mig själv i min så kallade egen skapade värld....

Kap 9 är på god väg ;)

                                                                                                       Ds.      

INLÄGG DEN 6 AUGUSTI 2012:

Här får ni smygtitta lite på kapitel 9 :)     Kapitel 9

Kapitel 10 är snart klar den med!

  (pga. ny bearbetning har ändringar i vissa kapitel skett. Läs inlägg: 26/9 & 25/10)

INLÄGG DEN 12 SEPTEMBER 2012:

Hej, såg att det gått lite mer än en månad från sist jag uppdaterade här! Det beror på för att jag redigerat prologen + kap 1-9 yttligare en gång och ritat massa bilder. När jag gjorde allra första planeringen till boken ritade jag ju upp lite fakta bilder och de olika karaktärerna. Med boken har en del av faktan ändrats och karaktärerna mognat vilket ledde till att jag ville rita om alla bilder och häftade ihop dem med de gamla ;) Dessutom skrev jag upp olika scener/händelser som jag kunde teckna upp och gjorde klar en av dem. Jag kände att jag inte kunde fortsätta skriva förrän jag hade fått ner det där på papprena. Så det är anledningen varför jag pausade lite i skrivandet...Men nu är det klart och jag är redo att skriva igen. Bilderna är tyvärr hemliga förtillfället och just nu enbart för min egen och mina feedbackers syns skull. Boken kommer inte att innehålla bilder, däremot kommer bilder läggas upp här eller på en ny hemsida för Moonrose ihop med att boken kommer ut. Bilderna på karaktärerna och etc är från mitt synfält, hur jag föreställer mig dem och allt annat. Där av att jag inte kommer ha bilder i boken, så ni själva kan bilda er egen uppfattning om karaktärerna och kanske teckna upp egna versioner!

Jag för ett eget "tidsprotokoll" för att se hur jag ligger till. Än så länge har jag ju ingen deadline och kan ta det lugnt när jag känner att det behövs. Jag tänkte dela med mig av protokollet:

                                        * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 

Påbörjad "tankegång": år 2009/2010 * Påbörjad planering, fakta/upplägg etc. 15/9 -klar 30/11-2011 * Första skrivningen/Påbörjad skrivning/skrivstart: 1/12-2011 * 6 veckors paus pga. sjukdom, för intensivt skrivande, skrivtorka och semester * 20/6-2012: Prolog+ kap 1-5 helt klara. Kap 6-8 färdigskrivna. Kap 6-9 är nu redigerade * Uppehåll pga. bildprojekt * 28/8-2012: Redigerar om prolog + kap1-9. Klart 10/9-2012 * Påbörjad skrivning igen: 12/9-2012.

                                        * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Jag kan dela med mig om att del 1 av Moonrose faktiskt närmar sig sitt slut. Det är mellan 2-4 kapitel kvar som ska skrivas ner. Än så länge är de väldigt få kapitel, men långa. Jag får se när del ett är klar om jag faktiskt går in och delar upp kapitlen till fler. Jag kan ialf avslöja för er att slutet av del ett kommer innehålla en stor del av Annabelle och alla hennes vänner, precis som i början av manuset! :) 

 Jag länkar en smygtitt på kapitel 10 så fort jag får den klar!

 

 INLÄGG DEN 22 SEPTEMBER 2012: 

Äntligen nu är kapitel 10 färdigskrivet! Självklart har jag ordnat en smygtitt åt er :)     Kapitel 10

Nu ska kapitlet bara redigeras samtidigt som jag börjar på nästa!

  (pga. ny bearbetning har ändringar i vissa kapitel skett. Läs inlägg: 26/9 & 25/10)

INLÄGG 12 DEN OKTOBER 2012:

Kapitel 11 är färdig skrivet men under redigering. Här får du en smygtitt!   Kapitel 11

Jag har färdigt upplägg för kommande kapitel och har redan börjat skriva :) Nu är det inte långt kvar!

Jag har även bestämt mig för att införa fakta sidor längst bak i första manuset. Där kommer all fakta om städerna/områdena, om alla naturväsen och om alla karaktärer som näms i manuset att finnas. Nästa manus kommer också ha fakta sidor på sist sidorna, men då bara innehålla nya karaktärer, väsen eller städer som kommer på tal i det manuset. Desamma gäller manuset efter den, om det nu blir fler ;)

 

 INLÄGG DEN 17 OKTOBER 2012:

Här kan du smygtitta på kapitel 12 som blev klart lite snabbare än förvantat :)  

Kapitel 12

Övrigt så kan jag inte lova om det blir 14, 17 kapitel eller fler det återstår att se ;)

Men oavsett hur många kapitel degt blir så är jag på slutspurten nu... det är så kul att skriva, och jag längtar verkligen efter att får skriva ordet - SLUT. Som inte innebär slutet för Moonrose, utan tvärt om. Det är början för Moonrose. Men det betyder att jag nått mitt mål. Målet att skriva ett manus, en bok, och det är så nära nu, så nära!

 

INLÄGG DEN 4 NOVEMBER 2012:

Här får ni en smygtitt på två kapitel på samma gång :)    

Det kommer ett 15de kapitel. Jag får se om det slutar där eller om det blir ett 16de kapitel också! :)              

Kapitel 13  Kapitel 14

  (pga. ny bearbetning har ändringar i vissa kapitel skett. Läs inlägg: 26/9 & 25/10)

INLÄGG DEN 9 DECEMBER 2012:

Det blev ett kapitel 16 också, som dessutom blev det avslutande kapitlet! Ordet; SLUT, skrev jag den 20 november och har sen dess ägnat tiden åt att skriva faktasidorna jag pratat om tidigare. Då det är manus nr 1 i serien så blev faktasidorna som 2,3 kapitel ungefär, men det intressant och är något som jag vill ha med. Jag tror dessutom att läsare där ute kan anse det som rolig läsning också! Dock är det inget som läggs upp här utan kommer enbart med böckerna. Med faktasidor menar jag då djupare fakta om städerna, de olika väsena och alla karaktärer som nämns i boken. Faktasidorna blev klar 28 november och jag har ägnat resten av dagarna tills idag att redigera dem och mina två sista kapitel. 

Det som är kvar nu är all genomläsning. Förhoppningsvis ska hela manuset vara färdigredigerad i slutet av detta år! Då kan jag börja med del 2, i början på nästa... ;)

Här får ni en smygtitt på de två sista kapitlena :)  Kapitel 15 & Kapitel 16

 (pga. ny bearbetning har ändringar i vissa kapitel skett. Läs inlägg: 26/9 & 25/10)

 

INLÄGG DEN 1 FEBRUARI 2013:

Manuset är helt färdigregerad och ska strax skickas iväg!!! Jag läste igenom varje kapitel tre gånger innan jag gick över till nästa. Sen högläste/spelade jag in alla kapitel yttligare en gång, samt lyssnade på dem. Jag är så mycket mer än nöjd med vad jag åstakommit. Jag har fortfarande några feedbackers som läser/lyssnar, men de närmar sig slutet och än så länge har kritiken bara vart god och lärande! :D Vet inte om jag sagt det, men två av alla mina feedbackers är män över 25 och tre av dem känner jag inte alls, två andra gillar egentligen inte alls  den genren jag skriver och liknande historier. Men alla är som trollbundna säger de. De gillar mitt sätt att skriva på, de har skrattat, gråtit och vart flyförbannade ihop med mina karaktärer! Det får låta hur egocentriskt som helst, jag är bara tvungen att ge mig lite egen kredd ;)

I kapitel 15 sjunger Annabelle en sång och jag bestämde mig för att skriva ner själva texten till den nu här i dagarna. Som pricken över i:t lite ;) Men då jag är mer poet än en låtskrivare fick jag till en början inte ihop något. Då kom jag på idén att samla ihop mina bästa kärleksdikter jag skrivit, både för vänner, familj och pojkvänner, för att se om jag kunde få ihop något utav det. Jag fick faktiskt ihop en text, som handlar om en kamp om kärlek, vägen dit, alla upp och ner gångar. Men framför allt vad tiden kan lära än och vad man kan och inte kan förutse. Jag tog även med några rader/känsloanvsiningar från manuset.

I länken här nedan kan ni läsa texten. Ingen musik är tagen till den och jag har inte talangen att forma den själv. Men tänk er den finnaste balladmusiken ni hört, kanske rent ut av avslappningsmusik med inslag av akapella när du läser min text så borde den nog formas någorlunda rätt ;)

Ödets Kärlek - detta är låtexten.

Jag har även tecknat en hel del bilder men vet inte om jag ska lägga upp dem. Bilderna är mer för min egen skull. Mesta dels är det faktabilder och bilder på karaktärerna etc. Tanken är även, att om jag skapar en egen hemsida för Moonrose(då det är en bokserie)så kommer bilderna garanterat att komma upp där. Då kommer jag dessutom teckna mer "scen-bilder"/händelser tagna ur boken. Jag har gjort en hittils, men vet en mängd händelser jag ska få ner på bild, just för min egen skull, för att jag tycker det är kul :) Och de kommer ju också såklart att komma upp. Jag ska teckna upp alla karaktärer yttligare en gång också, lite "renare" och förskönade bilder nu när jag har allas personligheter helt klara för mig. Då kan jag överväga att lägga upp bilder på dem, ni kanske får lite andra fakta bilder innan. Men vi får se :)

I allra första början, under planeringen ritade jag upp de "största" karaktärerna för att kunna förklara dem bättre. Under skrivandets gång fick mina karaktärer allt mer personlighet och jag kunde rita upp dem igen, denna gång med mer känsla för själva karaktären. Så nu när första manuset är klart, ska det verkligen bli kul att rita upp dem alla yttligare en gång :)  

Men nu ser vi till att få den ivägskickad mot drömmarnas mål! :)

INLÄGG 20 APRIL 2013:

Halloj, jag tänkte bara uppdatera er om att jag fortfarande väntar på svar faktiskt. Men jag vet att allt är som det ska(då jag vart i kontakt med förlaget), att Moonrose antagligen just nu är på genomläsning, så borde få svar inom några dagar ;)

Jag tänkte faktiskt dela med mig av titlarna på alla kapitel :) Så här kommer de!

Moonrose, del 1 - Mitt oväntande öde

Förord + Prolog

Kapitel 1 - En för alla och alla för en                                        

Kapitel 2 - Är det här ett jävla skämt eller?

Kapitel 3 - En gripande snyfthistoria

Kapitel 4 - Magisyskonen

Kapitel 5 - Sökarna

Kapitel 6 - Förberedelser

Kapitel 7 - Att bemästra döden

Kapitel 8 - Steg två

Kapitel 9 - Texas

Kapitel 10 - Ande

Kapitel 11 - Spring Jack spring

Kapitel 12 - Vår världs soldater

Kapitel 13 - Dödens allé

Kapitel 14 - Peace, love and understanding. Vila i frid

Kapitel 15 - Peace, love and understanding. Vänner och familj

Kapitel 16 - På återseende

evt. några slutord.

Sen kommer det roliga Faktasidor om alla naturväsen, städerna(miljöerna) och alla karaktärer. Som i sin helhet kan ses som yttligare två, tre kapitel.

*(På grund av den nya bearbetningen ser inte upplägget längre ut sådär, mer finns att läsa i inlägg längre ner ---> 26/9 & 15/10. Jag kommer lägga upp den nya kapitelordningen när den är klar.)

INLÄGG DEN 22 MAJ 2013:

Tänkte bara berätta att jag skickat in till flera förlag nu. Jag har ingen aning om varför jag inte skickade till alla förlag på samma gång. Nu får jag ju vänta yttligare på dem nyas betänkta väntetid, hehe. Men men. Viktigaste är ju att jag försöker i alla fall och det gör jag ju! Nu håller vi tummarna och kanske det första förlaget hör av sig snart! De har ju några månader till godo nu jämfört till dem andra förlagen som jag nyss skickat till, hehe...

Peace out! ;)

INLÄGG DEN 8 JULI 2013:

Jag vill bara informera till er som undrar så väntar jag fortfarande på att ALLA svar ska ramla in från dem förlag jag skickat till. Det är ju sommar/semester tider nu också så jag räknar med lite extra väntetid. Jag har fått nej från två förlag hittils, den ena tyckte inte att det passade deras utgivning. Det andra tyckte om idén, men hade redan för många manus inne, så tiden för nya fanns inte inne just nu. De började läsa manuset ändå(för kul) och de tyckte att jag skrev var bra, med bra berättar glöd och inlevelse. Men dessa nej, det hänger vi inte läpp över! Jag har ju flera förlag till som ska svara, dessutom jag har skickat till ännu fler :p Jag kanske hinner ge ut den själv i all väntan ändå ;P - närå, att ge ut den själv är ett sista alternativ om jag bara får nej. Eller om jag tappar tålamodet på all väntan... Ska börja skriva på del två här nu under semestern också. När det väl kommer igång kommer det ju gå en hel tid där.

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge... ELLER? ;)  

Extra(snabb)inlägg den 1 augusti 2013: Som man bäddar får man ligga, och jag börjar bädda j*kligt bra nu... ;)

*Oavsett vad, så gjorde just det min dag, jag lever på hoppet, om hur det kan va*

INLÄGG DEN 26 SEPTEMBER 2013:

Hej! Både ris och ros från förlagen har jag fått men det ser bra och lovande ut! Däremot har jag bestämt mig på egen hand för att bearbeta det igen, då jag fått nya idéer. Bättre idéer! Sen har jag lyckats hitta en fantastisk feedbacker som pekat ut saker andra inte sett. Så med dennes ord kommer detta bli superb! ;)

Det blir bland annat hela FEM nya kapitel och mer lättlästDen tidigare prologen är borta och har istället blivit ett eget kapitel. + att delar från den tidigare prologen har formulerats om och placerats ut i passande kapitel. Dessutom är faktsidorna som skulle med i slutet borttagna. Jag försöker få med det jag tycker är viktigast i manuset istället. Men oroa er inte, mitt barn(berättelsen) är densamma, den behöver bara uppfostras lite ;D * Det känns lite som att börja om på nytt fast ändå inte. Jag har ju trots allt 17 andra kapitel som bas att jobba ifrån. Huvudsaken är att det fortfarande är lika kul, och det är det verkligen! När pusselbitarna är kastade i skogen är det nog många som vänder om, medan jag letar upp varje liten bit för att lyckas lägga den rätt. Rörigt kan det emellertid va, men det får det vara. Glädjen finns i helheten man ser om hur det kan va.

Nä, nu har sagt mitt. Jag berättar om ett tag igen hur det går! Jag har äve fått fler efterfrågningar om noveller. Så ska se om jag kan få till en eller två. Kanske tre om orken hinner med :P

INLÄGG DEN 15 OKTOBER 2013:

Här om dagen fick jag höra av ett förlag att mitt manus, min bok, och min tänkta serie i helhet faktiskt är bra. Att jag skriver korrekt efter regler, men att vissa finjusteringar kan göras etc. Att jag hade ett bra berättar driv, inlevelse och verkligen kan snärja in läsaren i texten. Att min berättelse är riktigt bra! Jag berättade om min nya bearbetning och fick ett svar som betyder att jag verkligen är på rätt spår. Detta förlag i fråga valde att tacka nej, men tog sig ändå tid att skriva detta. Vilket var oerhört tacksamt. Jag fick det bekräftat att jag ska fortsätta skriva, att jag är en författare och ska syssla med detta. Hade manuset var riktigt dåligt, både som innehåll och efter skrivregler hade de och andra förlag antagligen sagt något om det. Att jag kanske borde göra något annat. Så dessa ord ovan betyder så mycket, och jag har fått liknade ord från andra förlag som ger mig viljan att fortsätta. De flesta avböjningarna har berott på att mitt manus inte passar deras utgivning just nu eller att de redan har får många antagna manus inne, att jag kan testa igen vid annat tillfälle etc. Men detta förlag gav mig även en djupare förklaring till varför de tackade nej. Att trots deras tycke om manuset så kan de inte som förlag marknadsföra manuset framgångsrikt via kanalerna de har, då på grund av genren jag skriver. Jag förstår dem, de är jätte svårt att få ut fantasy, fiction i Sverige, vilket är så tråkigt när det är ngt man verkligen brinner för! När den här bearbetningen är klar ska jag fortsätta kämpa med att få den korrekt översatt till engelska för att skicka den till US/UK/CA och prova lyckan där ihop med förlagen här i Sverige. Detta förlag bad mig att fortsätta skriva, och att jag kunde testa att skicka på nytt igen efter denna bearbetning och till ännu fler förlag än vad jag redan skickat till. Men de sa också att i den här genren så funkar nästan 90 % bättre med en egen utgivning, och det är ett alternativ jag haft från allra första början. Jag har tre förlag som vill hjälpa mig att ge ut den själv sen en lång tid tillbaka. Jag börjar fundera allt mer på det och sparar för en buffert då förlagen har olika ”krav”/s.k. försäkringar. Men det som betyder mest var orden, bekräftelsen på att jag är en författare trots allt, att detta är mitt kall. Men jag ska som sagt, ge mig själv och mitt manus en sista chans för förlagen här i Sverige innan egen utgivning. Jag har haft kontakt med massor av bokhandlare både markbutik och online och vet att ett intresse för manuset finns där i alla fall!

(observera att texten är bara en kortare sammanfattning om samtalet.)

 

Jag kan även uppdatera er om att de första två nya kapitlen är klara, strax det tredje =) Jag har haft två veckors uppbehåll så har en del att ta igen. Men det flyter på riktigt bra nu!

EXTRA INLÄGG: Jag kommer lägga upp den de nya kapitelnamnen/ordningen och ger er smygtittar så småningom! Måste få gå igenom texterna några gånger till i alla fall innan jag visar något i huvud taget :)

Men här får ni lite nyckelord till chansen för mersmak på vad som komma skall: psykolog, mörker, gränden, rädsla - obehag och adrenalin, festligheter, en legend, mord. Sist men inte minst, åtrå.

 

INLÄGG DEN 22 OKTOBER 2013:

Jag har fått höra att jag har en målande skriv/berättarstil. Jag har fått höra det förr men det var inte först nu, denna gång som jag verkligen tog in mig det. Andra har framfört det på ett annat sätt, detta det lät så vackert och omfamnade mitt hjärta i ett värmande tag. Jag blev verkligen glad! Det speglar mig dessutom väldigt bra som person. Jag har så mycket kreativitet inom mig att jag spricker om jag inte får utlopp för den. Där av att mycket sipprar ut när jag skriver. Jag vill berätta precis allt och gärna på en och samma gång. Jag får hålla "fingrarna i styr" för att inte explodera över pappret eller tangenterna, hehe.

Jag tänkte förklara för er som kanske inte förstår vad jag/de menar med målande. Det är med andra ord, att man kan se det jag skrivit framför sig.

Jag älskar detaljer och måste som sagt hålla mig i skinnet för att inte spilla över och hela tiden se över den så kallade balansen. Jag går in på djupet och beskriver karaktärerna och miljöerna. Jag försöker hitta det där lilla extra som gör den/allt/eller just det där, så speciellt. Å jag gör det på ett sådant sätt att det är så lätt för en läsare att spela upp händelserna i läsandets stund. När jag själv skriver ser jag scenerna/händelsera framför mig. De behöver inte vara tydliga, eller karaktärerna eller den/det handlar om för stunden är skarpast. Sen är allt runt omkring suddigt, men ändrar skärpa om vändningar händer eller annat väcks till liv i scenen. Då när jag ser allt det här framför mig är det så ounvikligt att skriva ner det. Jag verierar med att ha en väl planerad scen till att bara skriva fritt och se vad som händer, om man kan göra något ut av det. Oftast blir det väldigt bra, och är ett bra knep om man kört fast. Men oavsett om scenen är planerad eller ej så ser jag den ALLTID framför mig i skrivandets stund.

Hehe, jag har haft feedback kontakter som hört av sig ang. detta. En hade svårt att läsa vidare då hon var så känslig för blod. Det var för verkligt sa hon, att hon kunde se allt framför sig. En annan glömde bort att det faktiskt var ett påhittat manus och inte verklighet. En annan sa att det kändes som om man var precis där med dem. Många säger att det är väldigt svårt att sluta läsa när man väl har börjat.

Jag blir så klart jätte glad av dessa kommentarer. Men att få höra att jag skrev målande, hade en målande berättarstil smälte jag.

* Igår skrev jag klart kapningen av det tidigare kapitlet 4, som nu är kapitel 6. De kapatade kapitlen innan är klara. Så jag ska börja på kap 7(andra delen av den tidigare kap 4) idag var det tänkt. Jag kommer som sagt att lägga upp den nya ordningen med kapitelnamn och smygtittar när alla är nerskrivna.

EXTRA INLÄGG(22/10):

Jo jag har faktikst bytt magikernas språk. Innan använde jag mig av latin men jag haft och har fortfarande så stora problem med korrekta översättningar. Jag har till och med vänt mig till de som studerar latin och till kyrkorna men utan resultat. Det är ju lite svårare när det är i manusform + att de flesta kunde översätta laltin till svenska men inte tvärt om som jag behövde. Så därför har jag letat mig igenom olika språk utefter det som såg bäst ut, kändes rätt och gick att få till nästinill 100%iga översättningar + att språket gärna fick ha en bra bakgrund/historia. Nu har jag hittat rätt och det är ett språk som såklart finns på riktigt. Språket har två verkliga namn varav jag har gjort det ena namnet till en äldre språkform som är det som magikerna använder sig av. Jag har bäddat en del av den informationen jag hittat om språket i mina magikers språkhistoria som jag skapade samtidigt som språkletandet. =) Så det är sann fakta blandat med fantasypåhitt!

 Länk till de som vill ta del ut av den: Magikernas språkhistoria (observera, att det bara är en första text som ska bäddas in/formuleras om in i manuset)

Här får ni fyra smakprov på formler som sägs i första manuset:

(Jag har fått 95% korrekta översättningar, men det är något ord som jag inte hittat en översättning på och då har jag valt att forma ordet själv eller ta det svenska ordet om det passar in.)

- Eu concedrelle o sol mirar para adiante. O sol mirar para adiante o que está prohibido. Só un máxico como eu pode romper a it band. Ata entón, é para sempre ligados uns ós outros.

*Jag beviljar dig solen att titta fram. Solen titta fram mot det förbjudna. Endast en magiker som jag kan bryta ert band. Tills dess är ni föralltid bundna till varann.

- Darme a miña vida e eu son fiel a vostede para servir.

*Ge mig mitt liv och jag är dig trogen att tjäna.

- Sinto-se da súa alma e para as miñas accións en vidar.

*Känn av dennas själ och för mina handlingar vidare.

- Alma ardente. *Brännande själ.

INLÄGG 29 OKTOBER 2013:

Åtta kapitel är klara efter kapitelkapningen.

INLÄGG 20 NOVEMBER 2013:

Okej efter MÅNGA efterfrågningar kommer nu äntligen kapitelnamnen på de första åtta(nya)kapitlen sedan den påbörjade bearbetningen(läs inlägg 26/9 & 15/10). Ni får även er önskan igenom gällande smygtittarna ;)

Klicka på siffran för respektive kapitel för en smygtitt Dessa smygtittar är tagna hur som helst ur kapitlen och behöver alltså inte ligga i den ordning ni kommer få läsa. Jag har även valt att inte förklara varje citat/replik-dialoger som är med, just för att undvika att avslöja för mycket. *tänk också på att styckindelningen kan skilja sig från hur det faktiskt är i manuset. Det blir lite annorlunda när jag klipper/klistrar & kopierar. Ha även i åtanke att manuset hela tiden är under bearbetning (tills jag säger annat) och småfel kan förekomma ;) - Have fun!

Extra fakta: dessa kapitel ligger efter bearbetningen på 14-16 sidor i utskriftsformat(word)som då ungefär blir det dubbla sen i läslayout. (tidigare låg de på 17-22 sidor, fast då var det också bara 16 kapitel, nu blir det mellan 23 & 26 kapitel). Å jag har just räknat ut att dessa kapitel ligger på ca 7480 ord i snitt. hehe. Bara så ni vet. -ska försöka hålla snitten manuset igenom ;)

Kapitel 1 - En dag om året                                                 

Kapitel 2En för alla & alla för en

Kapitel 3 - En kväll full av rädsla, obehag och mängder av adrenalin          

Kapitel 4 - Mörkret innanför murarna lurar i varje skugga. Vänd dig inte om, du hugger den  

Kaptiel 5 - Kärlekens sorg går från dag till natt

Kapitel 6 - Nu ska ni få höra                                                                        

Kapitel 7 - (De fyra m:n) Magi, Mikejila och mörkrets mord

Kapitel 8 - Sökarna  

 

INLÄGG DEN 17 DECEMBER 2013:

Efter en viss rådfrågning-lite bollplank och efter att ha insett det själv kommer jag sluta upp med att vara en sådan perfektionist när det kommer till sidantal etc. speciellt i syfte till kapitlen. Tidigare har jag försökt följa ett snitt, men när jag kommit till kapitel där det är för mycket text att "banta" ner, och att det bara blir fel eller för mycket om jag delar upp kapitlet i fråga och måste då fylla ut de nyskapta delarna har jag fastnat. Men har nu som sagt insett att varje kapitel har sin inviduella gång, sina egna sidor i antal. - att jag måste kunna acceptera och låta det ske. Nu när jag kommit i underfund och till ro med detta känns det jätte bra. Så med detta sagt kan ytterligare en viss förändring ske med kapitlen här ovan! Än så länge är det klart redan att första kapitlet är uppdelat i två delar, alltså ett nytt kapitel på det. Ny uppdatering kommer så fort kapitel 1-14 är klara. (de är redan redigerade, det är mest en uppdelning och lite smådetaljer som ska fixas).