JOHANNA EISENE - LIFE OF ART

Att pröva sina vingar till drömmarnas land

Osynligt sjuk

 

Hrm... vet inte hur jag ska börja det här inlägget.

Det är ytterst sällan jag pratar med andra som inte står mig nära - när det kommer till min hälsa. Jag bryr mig så mycket om alla andra och vill egentligen inte besvära folk, om man nu ska använda sig av det ordet, med mina problem här i livet.

Men alla är vi människor. Alla är vi värda att bli hörda - att få säga sitt ibland.

Jag har därför börjar skriva om hur det är att vara just osynligt sjuk. Jag har jobbat på texten i någon månad nu. Den är på 16 sidor än så länge. Egentligen är den klar men jag går tillbaka och skriver om, flera gånger om. Jag vill formulera det så bra(rätt) som möjligt om jag nu ska fullfölja det här.

En sida av mig hade kunnat lagt upp en liknande text för länge sedan medan den andra sidan av mig rullar tummar och biter sönder sin läpp... Det är väldigt blandade känslor.

Jag har fått diagnoserna/det jag lider av/lever med dygnet runt, varje dag är: pigmenförändringar, psoriacis, svår astma, IBS(orolig/stressmage), PCOs(hormontillstånd) och Fibromyalgi(värk på olika punkter i kroppen dygnet runt + trötthet, falska febertoppar och illamående). Nu även/antagligen ME(trötthetsymdromet som vissa kallar det).

Texten jag skriver på, handlar om hur det är att leva med detta. Alla deras gemensamma och olika symtom går om varandra. Jag är i ett ekorrehjul.

   Det senaste jag är att jag blivit värre under två veckor här. Jag har fått en konstig yrsel och min astma har blivit värre. Det snurrar inte, utan det gungar varje gång jag går. Det känns som om jag går snett, vinglar fram. Marken är väldigt ostabil. Sedan ihop med det här har jag fått ökad hjärtklappning/rusningar. Speciellt i växlande mellan varmt och kallt, när jag böjer mig ner och reser mig upp. Jag har haft hund i 18 år, idag börjar faktiskt promenaderna bli ett problem. Något som aldrig hänt förrut (innan dessa 2 veckor) om jag inte varit tillfälligt förkyld, för då går det rätt ner i lugnorna. Jag är svettig, andfått efter en hundpromenad nu mera. Jag är så trött, orkar ingenting samtidigt som kroppen skakar inuti - den är/känns rastlös.

Nu är det så att jag faktiskt blivit lite förkyld(det slog ut idag). Så fort jag är bättre ifrån den måste jag ta mig till läkaren om det inte är bättre. Något som jag kanske borde ha gjort under första veckan egentligen... Blodtrycket, säger många. Ja, vi får se.

 

Detta inlägg var mest för att informera om texten jag skriver, samt förklaringen nedan till varför jag kanske är lite mer inaktiv/frånvaranande än vad jag brukar. Visar det sig att detta är något mer allvarligt en en stor biverkning på förkylningen kommer det också att komma med i texten. Nu har jag i alla fall berättat om texten, sen får vi se om hur många dagar, veckor, månader eller år det tar tills jag väljer att lägga upp den. Antingen får den en egen sida eller så blir den en underlänk inom (mer om mig, sidan).

 

Ta hand om er så länge. Kramar, Johanna.

19 sep 2014