JOHANNA EISENE - LIFE OF ART

Att pröva sina vingar till drömmarnas land

Vill så mycket!

 

 

Jag skriver bara för att få 30 poäng till hemsidan :P Man måste blogga en gång i månaden för att få det.

 

Kortfattat.

Jag och min blivande sambo letar hus. Det kan bli i morgon eller om ett år. Vi strävar ju efter "så snart som möjligt" men tänker inte hoppa på första bästa hus bara för det. Det gäller att finna den rätt balasen och gå på känsla samt kvalitén då såklart.

Min mamma har fått komma hem från Danderyds rehab efter sina två strokes, där den sista gjorde henne lam. Det är en jobbig och intensiv period nu eftersom väldigt mycket sker. Handkappsanpassa deras hus, komma igång med sjukgymnaster, neveruloger och andra läkare hemifrån(via hemmet), hemtjänst flera ggr/dygn innan vi förhoppningsvis får vår ansökan om personlig assistent på heltid igenom! Tills dess kräver mamma mycket vård av oss, sina nära och kära. Det är inget problem så, missförstå mig inte - men det är tufft, för oss alla. Det är inte vi som ska ta han om henne. Vi är hennes familj, man och dotter. Vi förlorar våra egna liv och våra familjeroller och blir i stället vårdare. Jag har hållt mamma sällskap nu under första veckan hemma och kommer göra det tills hon får assistens på heltid eller tills killen och jag hittat huset vill starta vårt gemensamma liv i. Jag älskar min mamma, över allt annat. Men sådant här kan man aldrig vara beredd på. Vilket gör att sitt egna liv skjuts undan då man vill göra allt för sina nära. Så med det sagt ligger jag lite lågt med skrivandet och illustrerandet. Men jag går in i min skrivhörna så fort mamma ska vila en stund eller sysselsätter sig med annat och jag kan illustrera lite samtidigt som jag fikar eller tjöötar på lite med mamsen ;) Bara det, att allt går lite saktare - just nu.

 

Allt kommer bli så mycket bättre med tiden. Vana, ordning och reda.

 

ooooch på torsdag får jag reda på om killen och jag väntar smått! :D Spännande va?!

Vi har sagt det, att vilket som, vad VULet än visar så är det vår nystart. Är det ingenting kommer vi ta den hjälp vi nu erbjuds, så snart vi hittat huset och blivit hemstadda i det! Är det en bebis eller fler där inne, ja då är det bara till att förbereda inför det! Är det en cysta eller fler då åtgärdas ju det. Är det varken eller, alltså endast IBSen ihop med PCOSen som spökar, ja då är det LCHF som gäller. För så här som jag ser ut och framför allt som jag mår nu, kan jag inte fortsätta leva - ja, om jag nu inte är gravid och det inte är ngt annat då såklart, för då vet jag ju att det är en fas som kommer att försvinna, så småning om ... ;)

 

puss på er!

22 jun 2015